Del 1/ 2Norge VS Sverige, vad är egentligen skillnaden?
Att slipa parkettgolv är minst lika populärt i Norge som i Sverige. Marknaden ser i princip exakt likadan ut. Vi skandinavier älskar ju våra trägolv, och efter några decennier så måste trägolven bytas eller slipas för att återfå sin gamla skönhet.

Vi har talat med ägaren i Gulvsliping i Bergen, som är en Norsk golventreprenör som arbetar i Hordaland, Bergen och översatt intervjuen till Svenska.

Vilken typ av golv är vanligast i Norge?
I Norge så är det gran, furu, ek och lärk som är det absolut vanligaste golvsorterna. I nästan varje Norskt hem så hittar du ett parkettgolv av trä. Fiskbensparkett är inte lika vanligt i Norge som i Sverige. 

Bör man lägga nytt golv eller slipa sitt gamla?
Bra fråga, och det finns inget definitivt svar på detta. Allt beror på hur gammalt golvet är, vilket tillstånd golvet är i, vilken golvsort du har och vilka skador det befintliga golvet har.

Som regel är det mest prisvärt att slipa sitt existerande golv. Men vi rekommenderar alltid att du konsulterar med en erfaren golvslipare innan du tar ett beslut. De flesta golvslipare erbjuder gratis hembesök och ger dig mer än gärna goda råd och tips på vilken väg du bör ta får att få bäst resultat.

Nästa del av intervjuen kommer att publiceras snart. Stay tuned =)!